Кои са подходящите обувки за нашето момче/момиче?

Подходящите обувки за вашето дете са тези,които са:

  1. Изработени от естествени и дишащи материали, които абсорбират потта. В повечето случаи това е естествената кожа. Хастарът и стелката също трябва да са изработени от такива материали.
  2. Подметката трябва да е гъвкава, лека и еластична, за да дава свобода и да следва движенията на малчугана. Да е тънка и ниска, но не прекалено, за да не се стига до наранявания. Експертите препоръчват височината на подметката да е до 6 мм. Височината над 1 см е противопоказна за правилното развитие. Обувката трябва да се сгъва с лекота, като при самото прегъване тя трябва да докосне предната и задната си част.
  3. Със стабилен форт. Форта е чашката, която обхваща петата. Хубаво е да е изработена от малко по-дебела естествена кожа. Форта трябва да държи стабилно петата на вашия мъник, да предпазва от кривене и да спира излизането му извън обувката. Стабилният форт предотвратява стъпването навътре както и деформацията на самата обувка. Всички знаем, че децата в устремът си към игрите доста често се втурват навън с наполовина обути обувки. Форта трябва да е твърд, но не и прекалено, за да не възпрепятства естественото движение и да не предизвиква протъркване и неудобство.
  4. С предна част, която да е по-широка, за да не стяга прекалено крака, но в същото време не трябва да е и прекалено широка. Момичето или момчето трябва да може свободно да движи своите пръсти в обувката. Отпред е хубаво да има поддържащо палците бомбе.
  5. Обхващащи глезена обувки, които да го държат стабилно и да се избегне кривенето на детския крак. Той обаче не трябва да е прекалено пристегнат, за да не се причинява неудобство и да се предотврати бъдеща деформация. Добър вариант са обувките с връзки, защото те позволяват обувката да обхване крачето по възможно най–подходящият начин. За по– малките добър вариант са обувки с лепки в предната част и около глезена, които се коригират спрямо индивидуалната нужда и дават свобода на детето само да се обува и събува.

googel ads
За медийните файлове
Добре дошли в buiki.com - вашият източник за най-новите трейлъри, тейзъри и филми! Нашият филмов каталог предлага богат избор от вълнуващи съдържания за всеки любител на киното.Разгледайте нашата обширна колекция, където ще откриете трейлъри към предстоящите блокбастъри, тейзъри, които ще ви подгряват с интрига, и разнообразни филми за всеки вкус. Независимо дали сте почитател на екшън, романтика, наука-фантастика или драма, buiki.com е вашето онлайн място за развлечения.С нас можете лесно да се информирате за най-новите филмови заглавия, да разглеждате визуално привлекателни трейлъри и да получавате предварителен поглед върху предстоящите кинематографични изживявания. Изживейте магията на киноизкуството с buiki.com - вашета онлайн дестинация за филмови емоции!