Обувки втора употреба... Оправдан риск ли поемаме, за да спестим?!

Много родители по една или друга причина разменят обувки. Обувките са скъпо перо в семейният бюджет, но те са може би и най – важната част от гардероба на детето. В никакъв случай не трябва да предоставяте на своето момче/момиче обувки втора употреба по ред причини. Най–важната, от които е че обувките не само завършват визията на детето, но те го и оформят като стойка и походка. Обувката не може и не трябва да бъде носена от друг,защото тя е като отливка на детското краче. В процеса на носене стелката приема формата на крака. Носените от друг обувки крият редица рискове: предишният собственик може да е имал проблеми като плоскостъпие, изкривяване на глезените. Обувките най-вероятно са с изтъркани пети и подметки; с деформиран или лошо изкривен форт; с разтегната или издута предна част, с неравности по вътрешната част поради прекомерно носене и т.н.
Обувките втора употреба може да са изгодни или дори безплатни, но не принуждавайте детето си да носи такива. Те вече са малко или много деформирани от краката на детето, което първо ги е носело. Крачето на вашето момиче/момче ще трябва да се нагоди по крачето на предишното дете и опасността от изкривяване на кракът или дори на гръбначният стълб е огромна и реална.
За правилното прохождане, за уверената походка, за красивата и правилна стойка обувките в ранна и подрастваща възраст са от огромно значение. Заложете на качествени обувки съобразени с всички критерии за подбор. Следете за правилният размер и поддръжка на обувката. Не правете компромис с качеството и комфорта само заради красивият външен вид или цената. Осигурете на децата си детство изпълнено с щури игри и усмивки.

googel ads
За медийните файлове
Добре дошли в buiki.com - вашият източник за най-новите трейлъри, тейзъри и филми! Нашият филмов каталог предлага богат избор от вълнуващи съдържания за всеки любител на киното.Разгледайте нашата обширна колекция, където ще откриете трейлъри към предстоящите блокбастъри, тейзъри, които ще ви подгряват с интрига, и разнообразни филми за всеки вкус. Независимо дали сте почитател на екшън, романтика, наука-фантастика или драма, buiki.com е вашето онлайн място за развлечения.С нас можете лесно да се информирате за най-новите филмови заглавия, да разглеждате визуално привлекателни трейлъри и да получавате предварителен поглед върху предстоящите кинематографични изживявания. Изживейте магията на киноизкуството с buiki.com - вашета онлайн дестинация за филмови емоции!