Какво трябва да избегнем при покупка на обувки за проходилото дете?

Когато вашето дете проходи стабилно идва момента да изберете истински обувки, които ще направят походката му уверена и сигурна. Този избор е много важен и трябва да сте убедени в качеството и производителят, тъй като има доста недобросъвестни производители, които в желанието си да реализират по-високи приходи използват ниско качествени и дори опасни материали.
При покупката на обувки за вашето пораснало момиче или момче трябва да избягвате:

  1. Твърдата подметка – тя трябва да може с лекота да се огъва. Когато хванете детската обувка тя трябва да е достатъчно гъвкава, за да може при сгъване да се докоснат двата края. Това дава лекота, комфорт и свобода на крачето. Подметката не трябва да пречи на анатомичното извиване на стъпалото. Тя трябва да е лека, гъвкава, равна и тънка (но не прекалено тънка).
  2. С по-висока пета – трябва да се избягва, защото тя предизвиква преместване на цялата тежест на тялото върху пръстите, което не е естествено и променя походката и стойката.
  3. Тесни обувки в частта на пръстите – В предната част не трябва да са тесни или остри, за да не притиска или сплесква крачето. В противен случай нежното детско краче може да се деформира. Детето с лекота трябва да може да движи пръстчетата на крачето си. Все пак при пристъпване тежестта пада именно върху тях.
  4. Изкуствени материали – синтетичните материали са изключително опасни и могат да доведат до алергични реакции и гъбични инфекции.
  5. Неподходящ размер – точният размер е много важен за правилната походка и стойка, за правилното израстване на вашето дете, за увереността и удобството му.
  6. Обувки, чиято горна част е съставена от множество малки елементи – доста производители прибягват до това, за да спестят производствени разходи. Там където са поставени тези елементи, се получават доста ръбове и удебеления, които пречат на комфорта на детското краче. То може да получи мазоли, протриване или алергична реакция.

googel ads
За медийните файлове
Добре дошли в buiki.com - вашият източник за най-новите трейлъри, тейзъри и филми! Нашият филмов каталог предлага богат избор от вълнуващи съдържания за всеки любител на киното.Разгледайте нашата обширна колекция, където ще откриете трейлъри към предстоящите блокбастъри, тейзъри, които ще ви подгряват с интрига, и разнообразни филми за всеки вкус. Независимо дали сте почитател на екшън, романтика, наука-фантастика или драма, buiki.com е вашето онлайн място за развлечения.С нас можете лесно да се информирате за най-новите филмови заглавия, да разглеждате визуално привлекателни трейлъри и да получавате предварителен поглед върху предстоящите кинематографични изживявания. Изживейте магията на киноизкуството с buiki.com - вашета онлайн дестинация за филмови емоции!